telefonische acquisitie virgoleadsTelefonische acquisitie wordt door veel verkopers en account managers als onaangenaam en onbelangrijk gevonden. Vaak komt dit omdat telefonische acquisitie niet echt als hun taak wordt gezien. Ze hebben het idee dat ze bij de klant moeten zitten om 'deals' te sluiten. Telefonische acquisitie wordt dan als een lagere prioriteit ingeschaald, waardoor er kansen en groeimogelijkheden voor uw organisatie blijven liggen. Diverse organisaties trachten de telefonische acquisitie daarom maar uit te besteden aan een call center. Doorgaans met wisselende resultaten, waarbij het altijd nog maar de vraag is of de potentiële klant ook echt klant wil/gaat worden. Waarom uw telefonische acquisitie niet vervangen door leadgeneratie? Virgo kan voor u leads genereren in Nederland, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Leadgeneratie als kostenbesparing
Door de telefonische acquisitie niet uit te besteden, maar deze te vervangen door leadgeneratie gaat u kosten besparen. Bij leadgeneratie komen uw commerciële medewerkers alleen maar in contact met organisaties en beslissers die een behoefte hebben aan uw product of dienst. Uw verkoopmedewerkers hoeven nu alleen te bellen met de potentiële klant voor het maken van een afspraak of een telefonisch verkoopgesprek. Hierdoor wordt de tijd van uw commerciële afdeling efficiënter gebruikt. Virgo is gespecialiseerd in B2B leadgeneratie en B2C leadgeneratie. B2B houdt in dat vooral leads worden genegereerd in het zakelijke segment (waaronder ook scholen en niet commerciële instellingen kunnen vallen). B2C is het genereren van leads onder particulieren ook wel consumenten genoemd.

Resultaten
In de praktijk zien we dat veel klanten van Virgo een conversie naar nieuwe klanten halen tussen de 80 en 100 procent. Met andere woorden, 8 van de 10 door Virgo geleverde leads worden klant bij uw organisatie. Door concurrenten van Virgo wordt dit gezien als extreem hoog en dat is het ook. Virgo kan dit waar maken doordat we de gegenereerde leads exclusief voor uw organisatie genereren. De leads worden niet zoals bij veel van onze concurrenten drie tot vijf keer doorverkocht. Zeer waarschijnlijk betaalt u een lager bedrag per lead, met een scoringspercentage van 10% of minder zijn de leads die u koopt veel duurder dan bij Virgo. Ter overtuiging is het mogelijk om met enkele referenties te bellen.

Samenwerking
Voordat er actief met de leadgeneratie kan worden gestart, wordt er een samenwerkingsovereenkomst en DAP (Dossier Afspraken & Procedures) opgesteld. In het DAP staat de dienstverlening beschreven, maar ook de wijze van communiceren en als belangrijkste onderdeel de criteria. Criteria waar een potentiële klant idealiter aan moet voldoen of voor uw organisatie interessant te zijn. De HBO opgeleide medewerkers gaan met uw criteria aan de slag volgens de werkwijze van Virgo, welke is samengevat in het ILSADT-concept. Het concept is een complete marketingmix gebruikmakend van de nieuwste technieken. Het succes van de leads zit voor een groot deel in de menselijke kwalificatie van de leads door onze medewerkers. Anderzijds is ook de inbreng van uw commerciële medewerkers niet te onderschatten. In een samenwerking met Virgo wordt er van hen verwacht dat er binnen acht werkuren contact is geweest met de potentiële klant. De medewerker van Virgo die de beslisser aanvankelijk heeft gesproken, is tijdens het gesprek ook in de gelegenheid geweest om uw bedrijfsnaam te vermelden. De beslisser verwacht dan ook een telefoontje van uw kant, de lead is dus 'HOT'. Door deze samenwerking tussen uw organisatie en Virgo zijn de eerder genoemde resultaten haalbaar.

Contact
Wilt u de telefonische acquisitie vervangen of ondersteunen door leadgeneratie in Nederland, België of Duitsland? Dan komen we graag met u in contact.

leadgeneratie-leads-kopen-genereren-v3
Neem contact met ons op:

NL: +31  (0)30 - 808 0003
BE: +32 (0)14 - 480 243
DE: +49 (0)89 - 210 9495 1