Koude acquisitie V0.1Koude acquisitie is een activiteit waar veel verkopers en account managers niet enthousiast van worden. Koude acquisitie wordt vaak gezien als een irritante bezigheid waar veel tijd in gaat zitten. Om koude acquisitie goed tot zijn recht te laten komen is er veel voorbereidingstijd nodig. Bij koude acquisitie is het belangrijk dat er vooraf duidelijke bellijsten worden gemaakt en een doelformulering. Een ervaren telefonische verkoper die geen problemen heeft met koude acquisite verkiest doorgaans een leidraad en geen belscript. In de praktijk blijkt dat niet elke verkoper of account manager het 'koud acquireren' ook goed en efficiënt kan. De medewerkers van Virgo hebben een HBO-opleidingsniveau en vooral geen 'belvrees'.

Uitbesteden = beter dan zelf doen
Voor organisaties die de tijd van de verkopers en account managers nuttig willen besteden en meer grip willen hebben op het 'salesproces', is leadgeneratie uitgevonden. Uw verkoper of account manager moet bij de klant zitten en zorgen dat er nieuwe omzet wordt binnengehaald. Virgo zorgt voor diverse diverse leveranciers van diensten en producten voor de leadgeneratie (beginnende met koude acquisitie). Ongeacht of het om B2B of B2C leads gaat, voor Virgo is het kwalificiatieproces gelijk. Voor het genereren van leads heeft Virgo het Ilsadt-concept ontwikkeld. Hierin is de werkwijze vastgelegd om kwalitatieve leads te genereren.

Exclusieve samenwerking
Het genereren van leads in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk is de specialiteit van Virgo en wordt gedaan op basis van een exclusieve samenwerking. Concreet houdt dit in dat de leads die worden gekwalificeerd volgens uw criteria en alleen aan uw organisatie worden geleverd. Van uw verkopers of account managers wordt verwacht dat zij binnen acht werkuren contact opnemen met de potentiële klant. De medewerkers van Virgo hebben aan uw potentiële klant verteld, dat uw commerciële medewerkers binnen acht werkuren gaan bellen. Het bellen binnen acht werkuren is mede bepalend voor uw conversie-rate, want de lead is dan nog 'HOT'. Een hoge conversie-rate houdt in dat uw verkopers bij een score van minimaal 80%, in totaal 10 bezoeken afleggen waarbij zij acht keer een nieuw klant mogen 'noteren'.

Hoge conversie-rate
Doordat de leads exclusief aan uw organisatie worden geleverd, voorkomt u onnodige frustratie bij uw commerciële medewerkers. Van andere leadgeneratoren weten we dat de leads minimaal 3 tot maximaal 5 keer worden verkocht. Hierdoor neemt niet alleen de scoringskans af. De kans dat je een boze persoon aan de telefoon krijgt is des te groter, wanneer je een afspaak wenst te maken. Deze persoon heeft namelijk ook al vier concurrenten van u aan de telefoon gehad.................

Het eerste jaar
In het eerste jaar van de samenwerking gaat Virgo uit van veertien maanden. De eerste twee maanden van de samenwerking zijn nodig om het hele marketingproces in te regelen. Het is de punctuele beschrijving van de dienstverlening die zorgt voor een vlekkeloze operatie. Het Dossier Afspraken & Procedures (DAP) wordt samen met u opgesteld. Het DAP is een dynamisch document, waarbij afspraken en veranderingen in de samenwerken worden vastgelegd en gecommuniceerd.

Samenwerking
De oprichters van Virgo zijn verkopers uit de praktijk en kennen de klappen van de zweep. De wijze van communiceren is daarom concreet. Virgo wenst op basis van wederzijds respect leads voor uw organisatie te verzorgen. Het is in het belang van uw organisatie dat de leads tijdig worden opgevolgd, maar ook voor het imago van Virgo.

Bent u van mening dat uw koude acquisitie aangevuld of vervangen kan worden door leadgeneratie in Nederland, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk? We komen graag met u in contact om hier telefonisch over te spreken.

leadgeneratie-leads-kopen-genereren-v3
Neem contact met ons op:

NL: +31  (0)30 - 808 0003
BE: +32 (0)14 - 480 243
DE: +49 (0)89 - 210 9495 1