Koude acquisitie virgoleads v1

Cold calling voor het genereren van leads kost veel tijd en energie. Echter niet elke verkoper of account manager vindt dit een leuke activiteit. Daarnaast bestaat er ook nog de 'Cold calling vrees'. Cold calling is vooral veel bellen op 'bellijsten' en proberen om via de telefoon iemand enthousiast te maken voor uw dienst of product. Cold calling wordt veel uitbesteed aan call centers. Deze bedrijven nemen de cold calling activiteit van u of uw medewerkers over, echter call centers werken vaak met een belscript waarin beschreven wordt wat uw dienst of product is. De persoon die gebeld wordt, heeft dit meestal in de gaten en probeert het gesprek zo snel mogelijk te beëindigen. In de regel leveren cold calling acties niet vaak de gewenste resultaaten op en ondanks dat ontvangt u toch een rekening van het call center.

Oplossing is leadgeneratie
Om de cold calling niet door uw medewerkers te laten doen en toch voldoende leads te genereren, is leadgeneratie de oplossing in Nederland, België en Duitsland. Ongeacht of u kiest voor B2B leadgeneratie of B2C leadgeneratie, Virgo kan u in beide segmenten bedienen. Om de leads te genereren heeft Virgo haar eigen werkwijze ontwikkeld waarin het beste van alle marketingdisciplines wordt gecombineerd, het Ilsadt concept waar het gaat om B2B leadgeneratie. De benadering van particulieren c.q. consumenten is enigzins afwijkend. Toch is in beide varianten van leadgeneratie de kwalificatieprocedure gelijk. Elke lead wordt door een medewerker van Virgo telefonisch gecontacteerd. Alle medewerkers hebben minimaal een HBO werk- en denkniveau, waardoor zij kunnen communiceren met beslissers op basis van een eigen leidraad en niet van een belscript. Uiteraad worden tijdens de telefoongesprekken alle voor u belangrijke criteria met de potentiële klant besproken en gecontroleerd.

Gekwalificeerde leads
Nadat een lead is gekwalificeerd wordt deze doorgestuurd per e-mail naar de contactpersoon of contactpersonen die u hebt aangeduid in het DAP (Dossier Afspraken & Procedures). Het opstellen van het DAP is een vast onderdeel in het opstarten en de inrichting van de samenwerking tussen uw organisatie en Virgo. In het DAP wordt gedefinieerd aan welke criteria de leads moeten voldoen, zodat de leads aan uw verwachting voldoen. In veel gevallen worden de leads ook voorzien van aanvullende informatie over de klant die u of uw medewerkers binnen 8 werkuren na aanlevering van de lead gaat bellen. De potentiële klant is op de hoogte dat er door iemand van uw organisatie gebeld gaat worden om een afspraak in te plannen of een telefonisch verkoopgesprek te houden. Een samenwerking met Virgo is exclusief, waardoor alleen uw organisatie de leads krijgt aangeleverd. Dit feit plus uw telefonische actie binnen de 8 werkuren zorgt voor een hoge conversie naar nieuwe klanten. Veel van de Virgo klanten scoren een conversie tussen de 80 en 100 procent. Virgo is zo overtuigd van de kwaliteit van haar medewerkers en het kwalificatieproces, dat u € 50,- krijgt wanneer een lead niet zou voldoen. Uiteraard hoeft u de lead ook niet te betalen.

Bruto naar netto
De 'bruto' telefonische inspanning die u moet doen, of door een call center laat doen, om te komen aan één 'netto' klant is extreem veel hoger, dan dat u gekwalificeerde leads krijgt aangeleverd. Dit geldt ook voor het kosten aspect. In de praktijk is het veel goedkoper om uw eigen cold callling of leadgeneratie uit te besteden.

Contact
Bent u van mening dat uw eigen cold calling vervangbaar is door leadgeneratie of ondersteuning kan gebruiken in Nederland, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk dan komen we graag met u in contact.

leadgeneratie-leads-kopen-genereren-v3
Neem contact met ons op:

NL: +31  (0)30 - 808 0003
BE: +32 (0)14 - 480 243
DE: +49 (0)89 - 210 9495 1