B2C Leadgeneratie

B2C Leadgeneratie vergt een andere benaderingswijze van potentiële klanten. Het betreft hier consumenten c.q. particulieren waaraan uw organisatie een dienst of product wenst te verkopen. Voor diverse klanten verzorgt Virgo de B2C Leadgeneratie in Nederland, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Elk land heeft zijn eigen specifieke kenmerking, evengoed is de aanpak van Virgo toepasbaar in alle landen. Samenwerken met Virgo betekent dat u slechts met één contactpersoon hoeft te spreken. De werkafspraken tussen uw organisatie en Virgo worden vastgelegd in het DAP (Dossier met Afspraken en Procedures). Hier zijn ook de kwalificatiecriteria opgenomen die uw organisatie aan een lead of potentiële klant stelt. Het is een dynamisch document wat tijdens de uitvoering van de werkzaamheden in overleg tussen partijen kan worden aangepast.

Kwalificatie van de leads?
U wilt alleen voordelige en gekwalificeerde leads ontvangen, waarbij u streeft naar een voordelige conversie tussen de 80 en 100 procent naar nieuwe klanten. Net zoals bij de B2B leadgeneratie geeft Virgo de garantie:'Niet goed, Geld toe!', hetgeen betekent dat u € 50,- krijgt indien een lead niet zou voldoen aan de afgesproken criteria. Daarbij hoeft u ook de lead niet te betalen. Het kwalificeren van de leads houdt in dat Virgo persoonlijk contact opneemt met uw potentiële klanten. Hierdoor worden 'grappenmakers', te kleine klanten en andere onvolkomenheden uit het verkoopproces gehaald. Alleen de leads die voldoen aan de vooraf door u opgestelde criteria worden naar u doorgestuurd. Het is belangrijk dat u binnen acht werkuren na het aanleveren van de leads contact opneemt met de potentiële klant! Wacht u langer, dan neemt de interesse in uw product of dienst af en verkleint u de kans op succes. Tevens neemt het vertrouwen bij alle betrokkenen af.

Zoekwoorden onderzoek
Voordat Virgo een exacte offerte kan maken voor het uitvoeren van haar taak als B2C leadprovider voor u, wordt u gevraagd om zoekwoorden aan te leveren. Virgo gaat deze informatie bewerken, hierdoor komen nog een aantal andere gerelateerde zoekwoorden naar voren. Het aantal keren dat er naar uw product of dienst wordt gezocht binnen Google is de leidraad voor de samenwerking. Echter het maandelijks zoekvolume is niet alleen bepalend voor het te verwachten succes. De concurrentie op een zoekterm geeft een indicatie over het beperkte onderscheidend vermogen en daardoor de moeilijkheid om leads te genereren. Binnen drie werkdagen nadat u de zoekwoorden heeft aangeleverd krijgt u een offerte en het verwachte aantal 'bruto' leads.

Werkelijk aantal leads
Het aantal verwachte leads is een bruto getal. Het netto aantal wordt vooral bepaald door uw criteria. Wilt u in de praktijk de criteria aanpassen ten behoeve van een hoger leadvolume of verminderen, dan is dit bespreekbaar. De nieuwe criteria worden vastgelegd in het DAP. Een indicatie van het aantal netto leads is bepalend voor het te betalen bedrag per lead.

Kosten?
In het tariefoverzicht geven we u kort aan hoe de prijs voor de B2C leadgeneratie wordt opgebouwd. Het is ook mogelijk om leads via uw eigen website en/of webshop te genereren. Ook hierin kan Virgo u ondersteunen.

Heeft u interesse om voor uw B2C leadgeneratie in Nederland, België en Duitsland met Virgo samen te werken? Klik dan hier.

leadgeneratie-leads-kopen-genereren-v3
Neem contact met ons op:

NL: +31  (0)30 - 808 0003
BE: +32 (0)14 - 480 243
DE: +49 (0)89 - 210 9495 1